Cel mai cunoscut circuit de Formula 1 este, fără îndoială, Monaco, Monte Carlo. Istoriile ţesute în jurul acestui traseu sunt fascinante. Ţi le voi spune acum pe cele mai interesante.

Anul 1955

Alberto Ascari are una dintre cele mai înfricoşătoare poveşti de la Monaco. Italianul conducea cursa când, în zona portului, a ratat şicana şi a ajuns în apele monegasce. Pe atunci singurele bariere erau nişte baloţi de paie. Ascari a înotat până la mal, fiind nevătămat.

Anul 1982

Pe o ploaie torenţială, 5 piloţi s-au perindat la şefia cursei în ultimul tur. Până la urmă a câştigat Riccardo Patrese. Locurile 2 şi 3 au fost ocupate de Didier Peroni şi Andrea de Cesaris, care făcuseră accidente înainte ca Patrese să fi trecut linia de finish. (zgomot accident)

Anul 1984

Geniul lui Senna s-a văzut pentru prima dată în doar a 6-a lui cursa din F1. Pilotând un Toleman, o maşină mediocră, brazilianul a depăşit tot de avea în faţă. În turul 32, el a trecut şi de liderul cursei, Alain Prost. Din cauza ploii torenţiale, cursa a fost întreruptă, iar clasamentul a fost cel din turul anterior, cu Senna al doilea.

Anul 1988

Senna a făcut un tur divin în calificări, învingându-şi colegul de echipă, pe Prost, cu 1.4 secunde. O eternitate în Formula 1. În cursă, Senna conducea cu 55 de secunde în faţa francezului, când s-a izbit de zidurile de protecţie. Supărat, brazilianul a plecat pe jos spre apartamentul său aflat în apropiere, de unde nu a mai ieşit decât seara.

www.mediafax.ro/sport/marile-momente-traite-pe-circuitul-de-la-monte-carlo-in-92-de-istorie-20092319

Lasă un răspuns